Türkiye Liman İşletmecileri Derneği(TÜRKLİM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre çalıştayı 03-04.Mayıs.2018 tarihinde Pendik Divan Otel’de gerçekleşti. Çalıştaya; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ile TÜRKLİM Üyesi 39 limandan 129 kişi katıldı
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen İş Sağlığı Güvenliği – Çevre Çalıştayı’nın ikincisi Pendik Divan Otel’inde TÜRKLİM ev sahipliğinde gerçekleşti. Limancılık sektörünün önde gelen isimlerini güvenlik uygulayıcılarıyla bir araya getirmeyi ve bu iki grubun optimum çözümlere varmasını sağlamayı amaçlayan çalıştay, TÜRKLİM üye limanlarının süreçlerinin yenilenmesi, geliştirilmesi ve deneyimlerini paylaşmaları için de uygun ortamı oluşturdu.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TÜRKLİM Başkan Yardımcısı Özgür Soy; Türkiye Limanları’ nın iş güvenliği konusunda son yıllarda kaydettiği gelişmelere vurgu yaptı: “Türkiye Liman İşletmeciliği Sektörü’ nün temsilcisi olan TÜRKLİM, 2014 yılında sektördeki mesleki yeterlilik belgelerini vermeye başlamış, 2017 yılında yaptığı simülatör yatırımıyla da sektöre yönelik ilk eğitim merkezinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. TÜRKLİM, sektörün bütün alanlarında olduğu gibi iş güvenliği ve çevre alanında da standart koyucu rolünü üstlenmektedir. Bugünkü çalıştay, tüm katılımcıların katkısı ve enerjisiyle bu rolü yerine getirmemizdeki en önemli kilometre taşı olacaktır” dedi.
Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan TÜRKLİM Başkanı İbrahim Dölen;‘’ Uluslar arası standartlarda hizmet verme zorunluluğu olan limanlarımızda İSG uygulamaları konusunda fiziki gerekliliklerin yerine getirilmesinin yanı sıra, tüm liman yetkililerinin empati yapmasını limanın verimliliği ve kazaların önlenmesi açısından çok önemli görüyoruz, İlk çalıştaya göre ilgilinin ve katılımın daha fazla olması sektörümüzün İş Sağlığı ve Çevre konusuna vermiş olduğu önemin göstergesidir” dedi. Ayrıca “sektörde ilk defa ’Liman Kazaları Kök Nedenleri’nin paylaşılarak, tüm limanlarımızın kullanımına sunulduğunu” belirtti. .
Dört oturumda gerçekleşen çalıştayın ilk gününde, ’Liman Kazaları Kök Nedenleri’, ‘Eğitim ve Kültürel Değişim’, Münferit uygulamalardan standardizasyona’ oturumları yapılırken, çalıştayın ikinci gününde ise ‘Çevresel sürdürülebilirlik ve Yeşil Liman’ oturumu gerçekleşti. Çeşitli drama oyunları ve etkinliklerin de düzenlendiği çalıştay sonunda katılımcılara TÜRKLİM tarafından ‘Çalıştay Katılım Sertifikası’ dağıtıldı.